Lördagkväll

Fick under kvällen besök av syster och hennes sambo. Passade på att göra en fruksallad med glass som tillbehör. Fruktsalladen bestod av, päron, mango, mandarin, banan och vindruvor. Blev en riktigt god fruktsallad. Brukar inte använda mango så mycket men har nu på senare tid insett att de faktiskt är riktigt goda och lite "häftiga" i smaken.
 
 
 
 
 
 
 

Skänken

Äntligen är skänken på plats i vardagsrummet. har ännu inte hunnit måla det som ska målas på insidan av den. Inspg at jag måste köpa mera färg innan det kan göras. 
 
 
 
Ni får ignorera kablarna som ligger på golvet som ska gömmas undan. Har idag plockat undan julen så nu får min vackra kandelaber plats i vardagsrummet igen. 
 
 

Dagens shopping

Har idag köpt denna underbara ljushållare som jag för närvarande har på vardagsrummsbordet.
 
 
Bilden gör sig inte riktigt rättvis för den mycket snyggare i verkligheten. Hade dock inte tänkt att ha den på vardagsrummsbordet men det får stå där tills allt julpynt är undanplockat.
 
 
På tal om jul så längtar jag tills det är dags att få ta fram alla "vanliga lampor"  och återställa ljus och annat på sin ursprungsplats. 
 
Har idag även beställt lite nya saker till Alexanders rum. Alexander ska bland annat få sig en ny säng och lite mer hyllor att förvara saker på.

Tårta och pepparkaksfudge

I söndags gjorde jag en marängtårta med dumlefluff, den blev faktiskt riktigt god, om än jag nu tycker att mariannefluff passar bättre. Brytningen mellan mint och chocklad är oslagbart tycker jag.
 
 
 
Grädden lät jag stå över natten i kylen och hade hoppas att den skulle bli lite hårdare. 
 
Idag har jag bakat lite mera julgodis eftersom "någon" har ätit up en stor del av det. Det blev pepparkaksfudge, hittade på recept själv och det blev riktigt smarrigt. Har ingen bild på godisarna eftersom de fortfarande står ute på kylning. 

Filmtajm

 
Har länge väntat på att få se filmen Sinister, såg trailen för ett tag sen och som jag har längtat. Igår blev det äntligen dags, slängde mig i soffan med höga förhoppningar över filmen........
 
 
 
 
.....och lite besviken blev jag allt. Den var läskig, riktig läskig men som vanligt så faller slutet inte riktigt i min smak och då faller nästan hela filmen. 

Jul strålande jul...

Tänkte lägga upp några bilder med lite inredningsdetaljer från vårat hem 
 
 
Julfint på våran köksbänk
 
 
Denna syn möts man av då man kliver in i vår hall
Hade tänkt att lägga upp en bild på vår fina vita gran men det blev nå knas med uppladningen av den bilden.....
 
 
Har nu nästan målat klart skänken som ska stå i vardagsrummet. Uptäckte då jag stängde igen dörrar och lådor att jag nog måste måla lite på insidan av den också.

Inspiration

Längesen jag skrev något sist och nu kanske inspirationen håller på att hitta tillbaka. Tänkte att bloggen numera kommer att innehålla mera inredning nu med tanke på att vi nyligen flyttat till hus. Fast i och för sig så var det ju snart ett halvår sedan flytten gick av stapeln. Nåja det är många små projekt som finns då man bor i hus och roligt är det ju med inredning så det blir nog bra.

Just nu håller jag på med att måla en gammal handgjord skänk vit (som jag en gång i tiden slipade bort all vitfärg på...). Har hunnit måla ett varv med grundfärg och två varv med täckfärg, får se om det blir ett tredje varv. Lägger några bilder då allt är klar och den står på plats i vardagsrummet.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu